El centre Marianao realitza projectes de mobilitat, des del 2009, participant en projectes Erasmus + per cicles formatius de totes les branques, Informàtica, Comerç i Fabricació Mecànica.
Aquestes mobilitats consisteixen en la col·laboració amb altres centres de cicles formatius o empreses europees amb l'objectiu que els alumnes hi realitzin les seves pràctiques obligatòries d'empresa de cicles formatius, durant com a mínim dos mesos.
El centre Marianao també està adherit a la Fundació Xarxa FP de Barcelona amb la qual també col·labora per portar a terme mobilitats en empreses europees però en aquest cas amb la possibilitat de realitzar estades més llargues, fins a dos anys.
Aquestes mobilitats es desenvolupen en països europeus com ara, Països Baixos, República Txeca, Polònia, Itàlia, Alemanya I França.
El nostre centre ha estat present en una trobada de centres europeus que realitzen projectes Erasmus, el que vol dir que desenvolupen projectes finançats per la comunitat Europea amb l’objectiu de proveir als seus alumnes amb estades d’estudi o pràctiques arreu d’Europa, com és en el cas del centre Marianao.
La trobada es va realitzar en un institut de Madrid i els seus alumnes van participar-hi, organitzant la trobada i acollint als participants.
Hi van participar centres de 7 països diferents de la comunitat europea, entre ells Alemanya, nord d’Irlanda, i els Països baixos que van debatre en directe sobre la necessitat de desenvolupar projectes Erasmus. En aquest debat també hi va participar el nostre centre representat per la coordinadora de mobilitat.
El representat de la comunitat Europea que va assistir per donar informació sobre el finançament d’aquest projectes, va explicar que el pressupost per aquests projectes es doblarà en el 2020 ja que Brussel·les es planteja com una de les seves necessitats primordials el fluix de professionals qualificats entre tots els Països de la Comunitat Europea.
El Carlos, alumne del nostre centre en cicles de Programació, realitza les pràctiques a Polònia, més concretament a la ciutat de Cracòvia.
Kraków (Cracòvia) és la segona ciutat més important de Polònia després de Varsòvia i el seu centre històric està inscrit en la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.
L’empresa és en la mateixa ciutat de Kraków i l’alumne hi continuarà les seves classes de cicles formatius via internet, més concretament gràcies al programa educatiu Moodle i a la col·laboració de la seva tutora i professors del centre Marianao, al mateix temps també realitza les pràctiques obligatòries de dos mesos de cicles superiors d’Informàtica.
El Carlos també realitza un curs online de Polac, llengua que ell ha escollit d’aprendre, finançat per la beca Erasmus + que gestiona el centre a través del projecte de mobilitat.
El 5 de febrer del 2019, la Xarxa de FP de Barcelona ciutat, va celebrar els 20 anys de funcionament i hi van assistir agents socials de 33 països de la comunitat europea, entre ells ajuntaments i professors d’arreu d’Europa que col·laboren per trobar empreses o centres on els alumnes de FP realitzen les seves pràctiques o estudis.
La celebració la van obrir Laia Órtiz, tinent d’Alcalde de Barcelona, José Antonio Andrés, del Departament d’Educació i María Jesús Cervero presindenta de la Xarxa de FP de Barcelona.
Bjorn Tore Bertheussen membre del consell Europeu va subratllar les competències que els alumnes desenvolupen gràcies a les mobilitats anomenant entre elles les professionals, lingüístiques, i personals com l’autoestima i l’emprenedoria, valors tots ells molt valorats per el teixit industrial.
La celebració es va tancar amb la participació de dos alumnes que havien realitzat mobilitat que van subratllar el fet que les mobilitats havien estat clau per trobar feina i amb les paraules d’agraïment cap a totes les persones que havien fet possible aquesta experiència.
El passat 10 d’octubre la coordinadora de Mobilitat, per tant de les estades Erasmus de cicles superiors, va assistir a la reunió de Mobilitat on va ser informada de la nova web que ensenyament ha creat amb l’objectiu d’informar als usuaris de quins centres catalans realitzen projectes amb les beques Erasmus +.
Si cliqueu al link hi trobareu el nostre centre.
El passat dilluns 27 de novembre, la coordinadora del projecte de mobilitat del centre Marianao va assistir a l'acte emmarcat dins de la European Vocational Skills week organitzat per la Comissió Europea a Barcelona.
En aquest acte es va parlar de l' importància dels projectes de mobilitat que es porten a terme en alguns centres, com ara el nostre, ja que els alumnes tenen un perfil més valorat per els empresaris alhora de trobar feina en el seu propi país després de desenvolupar les seves habilitats professionals i d'aprenentatge de llengües estrangeres en empreses estrangeres d’arreu d’Europa.
Per tant celebrem que el nostre centre sigui un d'aquests centres ja que no són la majoria els que el desenvolupen.
També es va comentar el fet que la comunitat europea continua tenint com objectiu incrementar durant els anys futurs les ajudes econòmiques destinades a aquests alumnes i posar en marxa vint nous programes per el reconeixement de títols acadèmics i qualificacions de cicles formatius i universitaris entre centres de qualsevol país de la comunitat europea.
A aquest acte van assistir entre ells Ferran Tarradellas, cap d'Oficina de Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ernest Maragall, President de la Fundació Catalunya Europa, Francesc Colomés i Xavier Farriols Coordinadors Generals dels Projectes de Mobilitats i Oriol Homs, Director de Recerca, a part d’agents socials com Representants de Sindicats, Responsables de Mobilitat en centres d’estudis de formació professional, Directors de centres de Formació Professional, Representants de la Cambra de Comerç de Barcelona i el Subdirector de d’Estudis de Formació Professional del Departament d’Ensenyament.
Podeu llegir la crònica de l'acte en aquest enllaç.
On the 27th of November 2017, the mobility coordinator from our centre attended to the event set into the European Vocational Skills week organized by the European Commission in Barcelona.
In this event different points raised such as the value of the mobility projects carried out by vocational schools that gives as a result better qualified students with better profiles since they have the chance of developing their professional and linguistic skills working in companies over Europe.
That is the reason why we explicity welcome the development of this project in our school.
Another important mentioned issue was the fact that the European Community has decided to increase the grants for this project in the future and will start twenty new projects to place equivalences between European syllabus.
The attendants to this event were Ferran Tarradelles, Head of the Representative European Office in Barcelona, Ernest Maragall President of the Foundation Catalonia-Europe, Francesc Colomé and Xavier Farriols General Mobility Project Coordinators, and Oriol Homs Research Director. Apart from social agents such as Trade Union Representatives, Mobility Coordinators from Vocational schools, School Directors, Chamber of Commerce of Barcelona, and the deputy Director of Vocational studies in the Educational Department of Catalonia.
Durant el mes d'octubre dos alumnes italians van començar a treballar en empreses catalanes, un d'ells a l'empresa P&O situada a la ciutat de Badalona.
Ahir 12 de novembre vam rebre un altre alumne holandès que també treballarà en la mateixa empresa.
Els alumnes italians de Comerç Internacional que provenen de la província de Perugia, Itàlia i l'alumne holandès que prové d'una escola ubicada a la ciutat de Doetinchem dins la província de Güeldres en els països baixos, estan fent les seves pràctiques de cicles formatius de Comerç Internacional en empreses catalanes gràcies al projecte de mobilitat que el centre Marianao desenvolupa des del 2009. Els alumnes també visitaran el nostre centre per conèixer els nostres alumnes de Comerç.
Per tant aquesta col·laboració entre el centre Marianao i les escoles estrangeres fa que els nostres alumnes de comerç internacional també puguin realitzar les seves pràctiques obligatòries de cicles en aquests països.
Durant el mes de novembre del 2017, la responsable del projecte de mobilitat del centre Marianao, Meritxell Isus i el professor encarregat de buscar empreses per alumnes estrangers, Pere Bosch, van visitar l’associació industrial de la regió de la Perugia a Itàlia amb la finalitat de saber més sobre el funcionament d’aquesta associació i també per fer seguiment de la mobilitat de dues alumnes del centre Marianao de CICLES SUPERIORS DE COMERÇ INTERNACIONAL que ara mateix estant treballant per aquesta associació gràcies al projecte de mobilitat del centre.
Cofindustria és un associació que ajuda a la internalització de les empreses italianes d’aquesta regió, per tant té com a funció fer conèixer els productes italians de la regió a països com ara, Estats Units, Argentina, Uruguai, Eslovènia, etc.
Les nostres alumnes, concretament, s’encarreguen de fer difusió d’aquests productes italians i fan estudi de mercat de països que són clients potencials. Per tant, formen part d’aquest procés d’internalització, com exemple clar, han format part de l’organització de la fira d’energies renovables durant la darrera setmana del 6 al 9 de novembre que s’ha fet a Bolonya per donar a conèixer els diferents tipus d’energies renovables de la regió de Perugia.
La Perugia és la capital de la regió d'Umbria, és una ciutat molt estudiantil perquè té una de les universitats més antigues i prestigioses d'Itàlia i està situada a dues hores de Roma i Florència, ciutats que segur que les nostres alumnes visitaran.
Amb aquest nou projecte d'Erasmus les alumnes faran una estada de dos mesos, fins al Desembre i a part de fer les seves pràctiques d'empresa, realitzaran un curs d'italià en la plataforma en línia d'Erasmus per poder adquirir coneixements de la llengua pròpia del país, a part de practicar l'anglès, idioma també utilitzat a l'empresa.
A més a més el centre Marianao rebrà dos alumnes del centre soci de la Perugia que arribaran al nostre centre també durant el mes d'octubre 2017 i que faran les pràctiques en empreses catalanes.
És el primer cop que enviem alumnes a la Perugia, ja que aquest soci el vam conèixer gràcies a una trobada de centres europeus a Portugal, on van assistir, Meritxell Isus i Pere Bosch, que fan possible aquest projecte, i tenim molta il·lusió de poder col·laborar amb un nou centre europeu.
L’alumna de comerç Internacional de segon, Keyla Katrina Aranda, ens envia aquest vídeo per explicar-nos com és la ciutat on ella farà les pràctiques obligatòries de comerç superior des de l’1 de Juny al 31 de Juliol.
Wroclaw és la ciutat més gran a l’oest de Polònia, l’empresa on l’alumna realitzarà les pràctiques està especialitzada en productes químics, www.naturalfresh.eu.L’alumna va ser seleccionada per aquesta empresa via prèvia entrevista per skype amb uns dels responsables de l’empresa.
Junt amb altres estudiants d’Erasmus Plus tindrà l’oportunitat d’aprendre i practicar idiomes i de desenvolupar els seus coneixements de comerç internacional.
Estem segurs que ja disfruta de l’experiència, com podeu veure en el vídeo que ha enviat a la responsable de projectes de mobilitat del centre Marianao.
To be continued…
COMPARACIÓ DE CURRICULUMS EUROPEUS DE CICLES FORMATIUS SUPERIORS - Polònia – Març 2017.
El 30 i 31 de març del 2017 la coordinadora de mobilitat del centre, Meritxell Isus i el professor responsable de trobar les empreses per alumnes de mobilitat d’altres centres europeus, Pere Bosch, van assistir a la trobada anual de centres europeus.
La trobada va ser a Polònia, Poznan, un destí que el centre troba molt interessant per els nostres alumnes de mobilitat, ja que Polònia és un país en creixement i està molt a prop de set països, entre ells d’Alemanya,i la República Txeca.
Per tant a partir del proper curs els nostres alumnes de cicles superiors tindran l’oportunitat de realitzar les seves pràctiques en una empresa de Polònia.
En la trobada es van comentar els diferents curriculums escolars entre ells els dels Països Baixos, Alemanya, Portugal,Espanya i el Regne Unit, aquest últim ha entrat com a soci en la xarxa en la que el nostre centre està inscrit des del 2008.
L'alumne Daniel Martín Rodríguez ens felicita les Festes de Nadal després d'haver arribat de fer les seves pràctiques de Comerç Internacional d'empresa a Düsseldorf, Alemanya.
En aquest vídeo en Daniel ens explica la seva experiència en l'empresa "Rhenus" on ha treballat durant nou setmanes en la tardor del 2016.
El seu testimoni és important per tots els alumnes que han decidit viure aquesta experiència, per això li agraïm molt la seva col·laboració, som de l'opinió que el feedback entre alumnes és necessari perquè només l'alumne que ho viu en primera persona pot explicar què significa fer una mobilitat en l'estranger.
El 17 de Novembre, de l'actual curs escolar 2016-17, dos alumnes italians van assistir a classes del professor Pere Bosch.
Aquests alumnes vénen del centre Italià, Innovazione Tecnica e Scientifica, de la Perugia i estan realitzant les seves pràctiques de cicle Superior de Comerç en una empresa catalana que el professor Pere Bosch ha proporcionat. Els nostres alumnes van intercanviar opinions amb els alumnes italians i durant el descans van poder practicar l'Anglès amb ells. Aquestes experiències serveixen perquè els alumnes del centre Marianao se n'adonin de la importància de realitzar pràctiques en centres estrangers i per tant valorem molt positivament tots els contactes que puguin tenir amb alumnes d'altres centres europeus.
El 27 d'octubre es va fer una trobada d'alumnes organitzada per centres que inclouen dins dels seus projectes el projecte de pràctiques en l'estranger per alumnes de cicles formatius, entre ells el centre Marianao, Vilumara, Joaquim Mir, Provençana, Esteve Terrades, i Francesc Ferrer i Guàrdia.
Aquesta trobada es va organitzar per donar veu als alumnes que han pogut fer les pràctiques a l'estranger i perquè poguessin explicar la seva experiència a alumnes que pròximament realitzaran les pràctiques també a l'estranger. A més a més, es va fer una connexió via Skype per poder parlar amb tres alumnes que actualment realitzen les pràctiques a Pàdua, Itàlia i amb una alumna que les realitza a Frankfurt, Alemanya.
Els alumnes que pròximament realitzaran les pràctiques a l'estranger, entre ells l'alumne del nostre centre, Juan Carlos Fernández Kaiser, van explicar quines són les raons per les quals han escollit participar en aquest projecte. Tots els alumnes van estar d'acord en el fet que els centres que dirigeixen un projecte de mobilitat els hi brinden una gran oportunitat per créixer en l'àmbit personal, professional i millorar el seu nivell de llengües estrangeres.
Aquest curs escolar, 2015-16, dos alumnes realitzaran les seves pràctiques en els Països Baixos i altres dos a Alemanya, gràcies a la col·laboració amb els nostres socis en instituts públics, Berufscholleg i Deltion College.
A més a més després de la visita dels nostres socis holandesos a l’Abril del 2016 s’ha planificat un projecte que consistirà en la visita de 20 alumnes holandesos durant dues setmanes durant l’any escolar, 2016-17, i que consistirà en que aquests alumnes junt amb els nostres alumnes de Comerç de segon d’Internacional realitzin un estudi de mercat sobre productes holandesos en empreses catalanes. Per tant conviuran en les aules durant aquestes dues setmanes en les que intercanviaran coneixements i practicaran les dues llengües estrangeres del centre, l’Anglès i l’Alemany.
El projecte de mobilitat no només implica que els alumnes s’enriqueixin en experiència, coneixements pràctics, lingüístics, culturals i de desenvolupament personal sinó que afegeix un valor molt important al nostre centre el de poder col·laborar en projectes amb altres centres europeus i per tant conèixer el seu funcionament i el de poder desenvolupar una coordinació conjunta amb els departaments dels diferents Cicles Formatius de Grau Superior i els seus professors en base d’un objectiu comú. Tots els alumnes que viatgen a l’estranger per les pràctiques són avaluats per tots els professors i per tant són necessaris per el procés de selecció dels candidats.
A més a més el projecte també demana com a requisit indispensable que el centre presenti els documents pertinents per demanar la carta ECHE que dóna accés a les ajudes econòmiques per els alumnes, l ‘Erasmus Plus, que s’ha anat gestionant des del 2009 fins ara. A aquesta ajuda econòmica se li suma també la preparació lingüística en Anglès o Alemany que segueixen els alumnes abans d’anar al país estranger i que complementa la formació que segueixen en el nostre centre i per tant el valor del projecte.
“Estudi de mercat entre productes holandesos i empreses del nostre sector”
El 19 d’Abril dos professors del Deltion College, Països Baixos, van visitar el nostre centre ja que s’havia acordat aquesta trobada per posar en marxa un nou projecte per Comerç Internacional de cicles superiors.
Aquest projecte consistirà en l’experiència d’acollir vint alumnes provinents del Deltion College en les nostres alules de Comerç Internacional de segon de cicles superiors perquè col.laborin en un projecte comú d’estudi de mercat de productes Holandesos que poden ser exportats i per tant venuts en el nostre país.
D’aquesta manera el centre Marianao vol impulsar l’aspecte pràctic de l’estudi i venta de productes en el mercat internacional i la posada en pràctica també del contacte per part dels alumnes amb empreses i empresaris.
Valorem molt aquest projecte ja que els nostres alumnes tindran l'oportunitat de desenvolupar els seus coneixements en un marc real i utilitzaran l’Anglès com a eïna de comunicació.
El mes de març vam organitzar una trobada d'alumnes del cicle de comerç internacional del nostre centre amb alumnes del Deltion College (http://www.deltion.nl/english) d'Holanda. El motiu va ser que aquests alumnes holandesos realitzen les pràctiques del seu cicle en una empresa que el projecte de mobilitat del nostre centre els ha proporcionat.
Vam aprofitar aquesta ocasió per fer una classe multilingüe per col.laborar en el curs de formació "Avancem junts cap al tractament integrat de llengües" en el qual participa el professorat dels diferents departaments de llengües del nostre centre.
Aquest vídeo mostra l'experiència d'una classe multilingüe:
El passat 5 de maig l’escola de formació professional alemanya de Wuppertal, Berufskolleg Barmen, va visitar el nostre centre, L’institut Marianao, amb els seus alumnes de cicles formatius de comerç i les seves dues professores acompanyants.
Després de la rebuda amb la directora, Josefina Pérez, i la cap d’estudis de cicles formatius, Carol Palomares, van visitar totes les instal.lacions del centre amb la professora de llengües estrangeres, Meritxell Isus, i van reunir-se per parlar de futurs projectes. A més, els alumnes alemanys van poder conèixer alumnes del nostre centre i la professora d’Alemany Marta Pombo.
Aquí teniu l’enllaç amb la web d’aquesta escola alemanya:
http://www.bk-barmen-europaschule.wtal.de/
El grup de Primer Curs de Comerç Internacional van assistir a una Jornada informativa sobre les possibilitats de treballar i continuar o ampliar els seus estudis post-obligatoris acompanyats de les professores Meritxell Isus i Marta Pombo.
La jornada es va anomenar “Jornada de Baden-Wüttemberg” i es va dividir en diferentes sessions informatives durant tot el dia del 22 d’Abril al World Trade Center de Barcelona. L’organitzaven les regions Baden-Wüttermberg que volen treballar conjuntament amb Catalunya en el marc dels “Quatre motors d’Europa.
Alguns dels temes que es van tractar van ser, la mobilitat juvenil i la cooperació entre centres de formació superior, a més a més dels expositors situats al vestíbul que també facilitava informació.
Assenyalaria que a totes les xerrades alumnes catalans que havien estat a Alemany donaven la seva opinió sobre l’experiència viscuda i això va ser el més important per els nostres alumnes i el que pot ser els va animar a plantejar-se una possible mobilitat.
Aquest curs 2014-15, un altre cop, el centre ha aconseguit gestionar intercanvis de pràctiques per els alumnes de cicles formatiu superiors de comerç internacional.
Enguany un alumne de segon de comerç d’Internacional va realitzar les pràctiques a Mamburg al setembre del 2014 durant vuit setmanes, i al Maig del 2015 quatre alumnes de comerç internacional de segon d’aquest curs escolar marxaran a Alemanya i als Països Baixos per realitzar les seves pràctiques d’empresa durant dos mesos en aquests països.
Per aquesta raó el centre també rep alumnes d’altres centres europeus, i aquest cop vam rebre dos alumnes dels Països Baixos que realitzen les pràctiques en dues empreses que el centre els hi va proporcionar. A mitjans de Febrer els vam rebre al centre per donar-los la rebuda i perquè poguessin conèixer els nostres alumnes.
La novetat de les internalitzacions d’aquest any es que els alumnes que realitzen les pràctiques a l’estranger rebran preparació lingüística afegida als cursos de llengües estrangeres que realitzen al centre, a través d’una plataforma online. Per tant rebran formació de la llengua que utilitzaran en les empreses estrangeres.
En Robin i en Frank treballen en empreses catalanes, una d’exportació de vins i caves i en una altra de muntatge d’estans on desenvolupen tasques relacionades amb el cicle de comerç que realitzen als Països Baixos.
Enguany, continuem fent aquest intercanvi entre els alumnes d'alemany del cicle formatiu de grau superior de Comerç Internacional i estudiants alemanys de català d'universitats a Alemanya. Aquest curs escolar estem treballant amb la Universitat de Konstanz. Els nostres alumnes escriuen en alemany al bloc Catdeutsch (paraula que ve d'ajuntar els mots català i Deutsch que vol dir alemany), i l'alumnat alemany comenta en català els seus treballs: textos, fotos, vídeos, etc. De la mateixa manera, els nostres alumnes fan comentaris al bloc dels alemanys.
Enguany hem iniciat un nou intercanvi virtual entre els alumnes d'alemany de 2on de Comerç Internacional i alguns estudiants alemanys de català de la Universitat de Bochum, Alemanya. Hem creat un blog per a fer-ho i l'anirem actualitzant:
http://catdeutsch.blogspot.com.es/
Rebuda durant els dies 8, 9 i 10 d’Abril del curs escolar 2012-13 del nostre soci holandès que va visitar el nostre centre i l’empresa de Castelldefels on la seva alumna, Femke Zijlstra, realitza les pràctiques gràcies al professor Joan Carles Bertran.
En la visita al nostre centre, i després de la rebuda per part de la Cap d’Estudis, Carol Palomares, i la directora del centre, Josefina García, va visitar le seves instal.lacions , i va intercanviar informació sobre els curriculums de les assignatures cursades al centre de Zwollen amb la responsable del projecte Meritxell Isus.
La trobada va ser molt enriquidora i tant el nostre soci dels Països Baixos com l’equip de professorat i equip directiu del centre Marianao es senten molt satisfets de poder continuar enviant els nostres alumnes al país estranger a realitzar les pràctiques de Cicles Superiors.
El 23 de maig de 2012 ens van visitar un grup de 17 alumnes d'Alemanya amb els seus 2 professors, mentre estaven fent un viatge d'estudis per conèixer el nostre país. La seva escola es diu Lahntalschule, situada a la població de Lahnau, a uns 70km de Frankfurt am Main:
Són alumnes de la Klasse 10 que equival a 4t d'ESO i és el segon any que aprenen castellà. Per als nostres alumnes de 4t d'ESO també és el segon any d'alemany.
La visita del grup d'alemanys va consistir en fer la primera hora de classe conjunta amb l'alumnat d'alemany de 4t d'ESO. Vam fer unes activitats de conéixer-se mútuament en les quals els alemanys havien d'expressar-se en castellà i els nostres alumnes en alemany.Després vam fer una visita guiada a la Colònia Güell en castellà i traducció a l'alemany. I, finalment, un dinar conjunt.
L'experiència ha estat molt positiva i ha facilitat que els alumnes es coneguessin, intercanviessin adreces i que segueixin en contacte per email, Facebook, Skype, etc. Alguns ja estan planificant de convidar-los a casa seva respectivament, una bona manera, sens dubte, de sentir-se més motivat per aprendre idiomes, viatjar i conèixer altres països i la seva cultura.
Enguany, els alumnes d'alemany de 3r d'ESO han fet un blog anomenat Unsere Stadt, la nostra ciutat, sobre els seus llocs preferits de Sant Boi. Són llocs on es troben amb els seus amics i que, per tant, són importants per a ells. Per exemple, el banc d'un parc o d'una plaça, l'acadèmia d'anglès, el portal d'una casa, la botiga de dolços, etc.
Aquest projecte ha estat dut a terme per les estudiants de pràctiques del màster de la UAB, Marina Roig i Anke Gessner. A més, s'ha aprofitat l'intercanvi per email iniciat també enguany amb una escola alemanya, el Kepler-Gymnasium de Freiburg. D'aquesta manera, tot i que el blog és en alemany, la llengua que aprenen els nostres alumnes, s'ha inclòs una petita part en castellà, llengua que aprenen els alemanys. Aquesta part són vídeos d'entrevistes als amics, a l'entrenadora de bàsquet, o a persones que els nostres alumnes consideren importants. Inclouen també la transcripció de l'entrevista amb subtítols en castellà perquè sigui més fàcil per als alumnes alemanys d'entendre, ja que han començat a aprendre castellà aquest curs.
La professora d'Alemanya, Petra Cardona-Gohm, i els seus alumnes de castellà, han creat també el seu blog anomenat Nuestra ciudad - lugares favoritos. Aquí trobareu els dos blogs que també estan enllaçats entre sí:
Finalment i des del Departament d'Idiomes, volem agraïr a totes les persones que han fet possible dur a terme aquest projecte i, sobretot, als alumnes de 3r d'ESO d'alemany que, en general, han fet un molt bon esforç i treball. Felicitats a tots!
d'esquerra a dreta (els alumnes que estan drets): Raúl Martínez, Adrian Manzanares, Gema Flores, Mireia Núñez, Marta Pla, Laura Murcia, Mar Almansa, Adrián Romero (al final de tot), Gabriel, Alex Moreno, Carlos Ramos i Adrián Civera. Ara d'esquerra a dreta, els alumnes que estan asseguts: Natalia Molina, Andrea Gallego, Eva Cobacho, Noelia Jover i Kevin Masa.
Aquest curs escolar el nostre centre ha repetit l'experiència feta ja fa dos anys amb l'institut alemany, l'Humboldt-Gymnasium de Potsdam, al costat de Berlin.
Del 30 de març al 7 d'abril de 2008, 17 alumnes d'aquest institut, acompanyats pels seus respectius professors, ens van visitar i van estar allotjats en cases dels nostres alumnes. Van visitar el nostre institut i realitzar excursions culturals i pedagògiques a Sant Boi, Barcelona, Tarragona i Sitges.
Posteriorment, del 15 al 22 d'abril, els nostres 17 alumnes de 4t d'ESO, acompanyats de les dues professores d'alemany, van anar a Alemanya. Allí van passar una setmana visquent en les cases dels alumnes alemanys. Van visitar també el seu institut i participar en algunes classes per veure el sistema educatiu alemany. També van realitzar excursions culturals i pedagògiques a Potsdam i Berlin.
L'experiència de viure en el país on es parla la llengua que els alumnes estudien permet aprendre de manera més viva no només l'idioma si no també la cultura, tradicions i manera de viure. A continuació podreu sentir una entrevista feta a ràdio Marianao a dues alumnes alemanyes explicant la seva experiència amb un castellà prou bo; i també podeu llegir els diaris que els nostres alumnes han escrit sobre l'estada a Alemanya:
DEUTCH VERSION
Hier kann man die wichtigsten Informationen zu unserem Schüleraustausch mit dem Humbolt Gymnasium Potsdam finden: ein Interview im Radio auf Spanisch und die Tagebücher einiger Schüler:
Es tracta d'una simulació de reunió d'empresa:
Enguany, els alumnes del cicle de grau mig de mecanització també han fet un video en anglès presentant-se i ensenyant les màquines que utilitzen al taller de fabricació mecànica:
A finals del curs escolar 2013-14, els alumnes de 2n curs del cicle de grau superior de comerç internacional van realitzar un video per a fomentar l'aprenentatge de l'alemany:
Aquest video es va fer com a activitat dins l'intercanvi virtual CATDEUTSCH, un bloc de contacte entre aquest alumnat de comerç internacional que estudia alemany com a 2a llengua estrangera i estudiants universitaris alemanys que aprenen català:
http://catdeutsch.blogspot.com.es/
La professora Marta Pombo ha creat durant aquest curs un nou web per a l'autoaprenentatge de l'alemany i l'anglès, dirigit no només a l'alumnat del centre sinó a tothom en general que hi tingui interès. Aquí teniu l'enllaç: