Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Alta massiva d’usuaris a Moodle

Moodle ofereix un sistema d’alta massiva d’usuaris a través de fitxers CSV (comma-separated values)

Això pot ser d’utilitat per a la càrrega inicial d’alumnes a l’inici de curs per exemple però no hauria de ser l’únic sistema d’alta d’usuaris actiu al sistema donat la càrrega de feina que suposa per l’administrador. Moodle ofereix sistemes d’alta i autenticació automàtica d’usuaris (Autenticació basada en correu ekectrònic o contra una base de dades externa) i mecanismes d’inscripció als cursos que no requereixen de la intervenció de l’administrador, de manera que el sistema funciona de manera quasi autònoma.

Per crear el fitxer es pot fer servir quealsevol editor de text pla (gedit, kate o el bloc de notes en Widows) o també el gestor de fulles de càlcul d’Open Office

A l’exemple s’informen els atributs obligatoris i al final s’indiquen parelles curs/grup on automàticament s’inscruiran els nous usuaris. Cal usar el nom curt del curs.

El password changeme obliga als nous usuaris a canviar-lo quan entren per primera vegada.

Des de Open Office només cal desar aquest fitxer com a Text CSV (.csv), i esborrar els delimitadors ” ” dels texts. (Obrir amb un editor de text i reemplaçar totes les aparicions del caràcter ” per cap caràcter)

A continuació només cal importar les dades al Moodle.

Aquesta opció està disponible des del menú d’administració del lloc > usuaris > comptes > càrrega d’usuaris.

Important !!! Cal indicar que el delimitador és que separa els atributs del fitxer, per defecte Open Office utilitza la coma.

Si tot ha anat bé només cal indicar algunes opcions més al sistema com per exemple si els usuaris són tots nous o si cal actualitzar els existents, a més de valors per defecte que en general no cal modificar.

Font

http://moodle.org/help.php?file=uploadusers.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>